Premierul Florin Cîțu a transmis luni că ministerele care nu au cheltuit banii pe care i-au cerut pentru primul semestru trebuie pentru să aducă argumente solide că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni. 

Mesajul a fost transmis în contextul în care va avea loc rectificarea bugetară.

”Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuţiei bugetare pentru fiecare minister în parte. Articolul 56 (1) – Până la data de 25 iulie 2021, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. (2) – Pe baza analizei prevăzute la alineat (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni. Rezultatele analizei execuţiei bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public. Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni”, se arată în mesajul premierului, postat luni pe Facebook.

Articolul precedentCum a afectat pandemia calitatea companiilor din România
Articolul următorAnaliști: În următorul an euro va depăși pragul de 5 lei, dobânzile, inflația și prețurile imobiliare vor crește