Cătălin Radu Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a demisionat de la șefia companiei aeriene de stat TAROM. Motivele invocate au fost de natură personală. Pe post a revenit chiar cel pe care Prunariu l-a înlocuit, în vara anului trecut.

Consiliul de Administrație al Tarom a luat act, marți, de demisia comandantului Cătălin Radu Prunariu din funcția de director general, invocând motive personale.

„Industria aeronautică din întreaga lume traversează o perioadă extrem de dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să supraviețuiască primilor ani de criză, în special datorită ajustării operațiunilor, restructurării personalului și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate. Tarom se află în plin proces de transformare al companiei, demarat la începutul anului 2020, odată cu accesarea Împrumutului de Salvare ca urmare a prenotificării la Comisia Europeană a unui Ajutor de Stat de Restructurare, proceduri necesare pentru adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung”, a transmis Tarom.

Astfel, „ținând cont de complexitatea activităților, dar și pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie”, Consiliul de Administrație al Tarom l-a numit în funcția de director general pe Mihăiță Ursu, membru CA și fost Director General al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

Cătălin Radu Prunariu a preluat conducerea Tarom de la Mihăiţă Ursu, în iunie 2021.

Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu a început să lucreze la Tarom în 2009, și a ajnus de la nivelul de copilot până la cel de comandant, instructor şi examinator, conform ZF.

 

Articolul precedentLegumicultorii vor putea primi până la 4.000 de euro – în ce condiții se acordă sprijinul financiar
Articolul următorMinistrul Muncii, anunţ important despre plata pensiilor majorate