Fitilul s-a aprins în războiul comercial SUA – China

China a început să impună la rândul său tarife vamale pentru importurile americane, la scurt timp după ce Casa Albă a anunţat că a început să aplice tarife vamale pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari, a anunţat Ministerul chinez al Afacerilor Externe, citat de Reuters.

Ministrul chinez de externe, Lu Kang, nu a detaliat natura şi nici mărimea contramăsurilor, însă, anterior, autorităţilor de la Beijing au avertizat că vor impune tarife vamale pentru importuri americane în valoare de 34 miliarde de dolari, răspunzând astfel punct cu punct deciziei luate la Washington.

„Un război comercial a început. Impactul asupra economiei chineze de pe urma tarifelor impuse de SUA pentru produse chineze în valoare de 34-50 de miliarde de dolari ar urma să fie limitat. Dacă vor impune tarife pentru produse chineze în valoare de 250 miliarde de dolari, impactul va fi mult mai mare nu doar asupra celor două economii ci şi asupra economiei mondiale şi lanţurilor globale de aprovizionare”, a apreciat Wang Jun, economist şef la Zhongyuan Bank.

Administraţia Trump a avertizat că ar putea viza în total bunuri chineze în valoare de peste 500 miliarde de dolari, adică o sumă comparabilă cu valoarea totală a bunurilor importate de SUA din China anul trecut.

Articolul precedentDate INS: Nevoile imediate îl împiedică pe român să se gândească la viitor
Articolul următorBNR nu mai are încredere în Fondul de Garantare sau are nevoie de bani ?

Comments are closed.