Guvernul a prelungit posibilitatea ca firmele cu probleme să beneficieze de păsuire din partea ANAF în ceea ce priveşte executarea silită, până spre finalul anului 2020. Potrivit OUG 99/2020 privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, sunt suspendate măsurile de executare silită până pe 25 octombrie.                                          Până la data respectivă, Fiscul nu mai trimite somaţii şi nu mai face popriri pe conturi. Excepţie fac executările silite care rezultă din fapte penale (evaziune şi altele), executări ce au fost decise prin hotărâri judecătoreşti.

De asemenea, nu sunt scutite de executarea silită ajutoarelor de stat a căror recuperare a fost dispusă printr-o decizie a Comisiei Europene/furnizorului ajutorului de stat sau a unei instanţe naţionale.

Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile
reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti se aplică, prin efectul legii, de către
instituţiile de credit sau alţi terţi popriţi, fără alte formalităţi din partea organelor
fiscale, se precizează în textul OUG.

Articolul precedentIonel Dancă: „Dacă împreună nu oprim răspândirea virusului Covid-19, va fi tot mai greu să revenim la normalitate şi să relansăm economia”
Articolul următorPreţul aurului a crescut semnificativ luni. Investitorii sunt din ce în ce mai interesaţi de metalul galben