Fiat Chrysler vinde divizia de componente auto pentru 7 miliarde de dolari

Noul CEO al Fiat Chrysler, Mike Manley, a ajuns la un acord pentru a vinde divizia de componente auto contra sumei de peste 7 miliarde de dolari.

Producătorul auto a anunțat, luni, că divizia Magneti Marelli va fi cumpărată de Calsonic Kansei, din Japonia, pentru 6,2 miliarde de euro (7,2 miliarde de dolari) într-o afacere care va crea unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto din lume.

CEO-ul Mike Manley, care a preluat funcția în luna iulie după moartea lui Sergio Marchionne, a declarat că producătorul de automobile a analizat „o gamă de opțiuni” pentru Magneti Marelli înainte de a decide să o vândă companiei japoneze, deținută de compania de private equity KKR.

Acordul vine într-un moment în care industria auto se confruntă cu o perturbare a piețelor clasice generată de creșterea ponderii mașinilor electrice și a dezvoltării tehnologiilor ce implică șofatul pe bază de pilot automat. Producători consacrați, precum General Motors și Toyota, se alătură companiilor de tehnologie în timp ce încearcă să se adapteze la noile tendințe.

„Industria noastră a trecut prin schimbări feroce în ultimii ani, iar faza care va urma va fi și mai dinamică”, a declarat Beda Bolzenius, CEO al Calsonic Kansei, pentru CNN.

Compania rezultată va avea venituri anuale de 15,2 miliarde de euro și aproape 200 de facilități de producție și centre de cercetare în întreaga lume. Ambele companii se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Vânzarea îi va permite lui Manley să se concentreze mai mult pe provocările mai importante cu care se confruntă Fiat Chrysler, inclusiv necesitatea de a câștiga o cotă mai mare din piața chineză, cea mai mare din lume, și de a ajunge în rând cu rivalii în dezvoltarea mașinilor electrice și autovehiculelor cu conducere automată.

Cele două companii producătoare de piese auto care fuzionează au, fiecare, aproape un secol de activitate.

Magneti Marelli a fost înființata in Milano acum 99 de ani și a fost cumpărată de Fiat în 1967. Calsonic Kansei a început in urma cu 80 de ani să producă radiatoare de mașină pentru Nissan, care a fost cel mai mare acționar până la cumpărarea deținerilor de către KKR, anul trecut.

Ambii furnizori de piese auto sunt specializați domenii domenii similare, cum ar fi componente electronice și sisteme de evacuare.

Articolul precedentUrmările respingerii bugetului Italiei de către Comisia Europeană
Articolul următorDupă livrările record de spații industriale și de business de anul acesta, în 2019 Romania va beneficia de alți 700.000 mp

Comments are closed.