Federal Reserve vrea să revizuiască felul cum comunică publicului deciziile de politică monetară

Federal Reserve, banca centrală a Statelor Unite, a anunțat că, începând cu 2019, va lansa o revizuire amplă asupra modului în care conduce politica monetară și transmite publicului măsurile luate.

Oficialii băncii centrale au anunțat, joi, că vor analiza „strategiile, instrumentele și practicile de comunicare” pe care le folosește FED pentru a formula politica monetară. O astfel de revizuire a reprezentat un subiect de discuție la reuniunile Comitetului Federal Open Market, cel care se ocupă cu deciziile de politică monetară.

„Cu condițiile pieței forței de muncă apropiate de ocuparea maximă a forței de muncă și cu inflația în zona obiectivului nostru de 2%, acum este momentul potrivit pentru a face o analiză a modului în care formulam, conducem și comunicăm politica monetară”, a declarat președintele FED, Jerome Powell, citat de CNBC.

Reuniunile recente ale FOMC (Federal Open Market Committee) au inclus și discuții despre modul în care FED se va ocupa de următoarele recesiuni care vor putea apărea.

În timpul și după criza financiară, Federal Reserve a redus rata de referință pentru dolar la aproape zero și a inițiat o serie de achiziții de active destinate să ajute piețele financiare și să injecteze lichiditate în piețe.

Demersul nou inițiat va cuprinde o conferință amplă, ce va avea loc pe 4 și 5 iunie 2019 în Chicago, unde vor participa și speakeri din afara sistemului financiar-bancar al Statelor Unite. Sucursalele FED regionale din întreaga țară vor găzdui, de asemenea, evenimente publice pentru a primi informații din partea „unei game largi de acționari”.

Federal Reserve a ridicat dobânda pentru dolar cu 0,25% in luna septembrie a acestui an, la intervalul cuprins între 2% și 2,25% și a dat de înțeles că va mai opera o astfel de majorare a dobânzi la ședința ce va avea loc pe 18 și 19 decembrie 2018.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Dosarul din care statul român are de recuperat 100 milioane de euro
Articolul următor„Bitcoin este un produs diavolesc al răului provocat de criza financiară”, spune un membru al Consiliului Băncii Centrale Europene