Facebook vrea să umble (și) la datele personale financiare

Facebook a declarat, luni, că are în vedere o funcție a aplicației Messenger care va încorpora informațiile bancare ale unui utilizator, dar a negat că solicită date privind tranzacțiile financiare pentru publicitate.

Această nouă funcție, care a fost inițial raportată de The Wall Street Journal, se va aplica doar Messenger-ului și nu întregii platforme Facebook. Această știre vine într-un moment sensibil pentru Facebook, deoarece luptă cu problemele de confidențialitate și își ajustează politica privind datele utilizatorului, conform CNBC.

„O știre recentă din Wall Street Journal induce incorect ideea că solicităm în mod activ societăților de servicii financiare datele privind tranzacțiile financiare – acest lucru nu este adevărat”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

„Ca și multe alte companii online, colaborăm cu băncile și companiile de cărți de credit pentru a oferi servicii cum ar fi chat-ul pentru clienți sau gestionarea contului”, se arată în declarație. „Conectarea dintre conturi permite utilizatorilor să primească actualizări în timp real în Facebook Messenger, unde își pot urmări datele despre tranzacții, cum ar fi soldurile conturilor, facturile și altele. Ideea este că o comunicare cu banca prin Messenger poate fi mai facilă decât așteptarea la telefon. Noi nu folosim aceste informații dincolo de a permite acest tip de experiență, deci nu pentru publicitate sau altceva de acest gen. O parte critică a acestor parteneriate este păstrarea în siguranță a informațiilor utilizatorilor”, se mai arată în comunicat.

Incorporarea informațiilor financiare ale utilizatorilor în Messenger ar permite băncilor să ofere servicii clienților prin intermediul platformei, așa cum fac deja unele companii de carduri de credit, a completat Facebook. Wall Street Journal a menționat că această funcție ar putea oferi alerte de fraudă și ar putea ajuta utilizatorii să își urmărească urmărească soldul conturilor.

Acțiunile Facebook au închis sesiunea de tranzacționare în creștere cu peste 4% la 185,7 dolari.

Articolul precedent”Laptele și cornul”, licitații trucate suspectate de Consiliul Concurenței
Articolul următorUE protejează companiile europene de sancțiunile SUA împotriva Iranului

Comments are closed.