Facebook și Instagram au eliminat 2,2 milioane de reclame şi 120.000 de postări care-i îndemnau pe americani să nu participe la alegerile de luna viitoare, a afirmat directorul pentru afaceri globale al Facebook, într-un interviu în presa franceză, citat de AFP, potrivit G4Media.

În plus, „au fost afişate avertismente la 150 de milioane de informaţii false verificate de media independente”, printre care agenţia France Presse, a explicat oficialul FB.

Facebook şi-a înmulţit în ultimele luni eforturile pentru a nu repeta traumatismul din 2016, când reţeaua sa a fost utilizată pentru operaţiuni masive de manipulare a alegătorilor, desfăşurate din Rusia, cu prilejul scrutinului prezidenţial din Statele Unite şi referendumului legat de Brexit în Regatul Unit.

„Avem 35.000 de colaboratori care se ocupă de securitatea platformelor noastre şi contribuie la alegeri. Am încheiat parteneriate cu 70 de media specializate în verificarea informaţiilor”, a precizat responsabilul Facebook.

Administratorii rețelei de socializare folosesc și instrumente ale inteligenţei artificiale. Ele au permis eliminarea a miliarde de postări şi conturi false, chiar înainte de a fi semnalate de utilizatori”, a mai afirmat Nick Clegg. În plus, site-ul stochează „toate reclamele şi informaţiile cum ar fi finanţarea şi provenienţa lor timp de şapte ani pentru asigurarea transparenţei”.

La începutul lui octombrie, Facebook a retras peste 300 de conturi şi pagini, active pe Facebook şi Instagram. Compania a stabilit o legătură cu un cabinet de marketing, Rally Forge, care lucrează pentru Turning Point USA, o organizaţie vizând mobilizarea studenţilor în jurul lui Donald Trump, mai ales în statele unde alegerile sunt extrem de disputate.

Articolul precedentPierderi uriașe pentru aeroporturile bucureștene, trafic redus cu două treimi, scădere a veniturilor cu 60%
Articolul următorFlorin Cîțu: Salarii plătite de 7,4 miliarde de lei, record istoric