Facebook reproiectează complet aplicația Messenger

Facebook lansează o versiune revizuită a aplicației de chat, Messenger, care va simplifica interfața pentru utilizatori.

Aplicația Messenger, care are 1,3 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, anterior avea nouă tab-uri diferite, în timp ce noua versiune, simplificată, va avea doar trei.

„Aceasta reprezintă o bază nouă care ne va da capacitatea de a începe să construim funcții și facilități mai rapide, mai bune și mult mai puternice”, a declarat vicepreședintele Messenger, Stan Chudnovsky, marți, la un eveniment de presă, citat de CNBC.

Cele trei noi tab-uri sunt: Chat, care include conversații; Persoane, care relevă Stories și contactele active și Discover, care include atât jocuri, cât și zona de chat a companiilor.

În timp ce Chudnovsky a declarat că nu se așteaptă la „la nicio schimbare pe parte de monetizare în curând”, el a completat că reducerea tab-urilor aplicației Messenger de la nouă la trei va face mai evident utilizatorilor faptul că există o zonă în care pot vorbi cu companiile la fel precum cu prietenii lor.

În prezent există 10 miliarde de mesaje trimise între oameni și companii în fiecare lună.

Facebook reușește să încaseze bani de pe urma aplicației Messenger în mai multe moduri: vinde anunțuri care apar direct în căsuțele poștale ale utilizatorilor și între Stories de la prietenii lor și vinde anunțuri publicitare de tipul „clic-for-message” ale companiilor și sunt afișate în Timeline.

Facebook a adăugat mai multe funcții de-a lungul anilor, despre care criticii au spus că au provocat o experiență neplăcută utilizatorilor. De asemenea, a adoptat o mulțime de funcții populare de la rivalul Snapchat, cum ar fi Stories, care permite postarea de fotografii sau videoclipuri temporare într-un feed astfel încât să poată fi vizualizate de prieteni.

Facebook și Messenger Stories au avut 300 de milioane de utilizatori activi zilnic în septembrie.

Facebook a făcut prima prezentare a noii interfețe în luna mai și a început, marți, distribuția acesteia.

Articolul precedentUE respinge proiectul bugetar al Italiei. Consecințele unui gest fără precedent
Articolul următorTensiunile din piețele internaționale continuă: scăderi și volatilitate împinsă la extrem

Comments are closed.