Facebook a anunţat vineri că a suspendat zeci de mii de aplicaţii pe platforma sa de socializare, în cadrul investigaţiei lansate în martie 2018 ca reacţie la scandalul legat de firma britanică de consultanţă Cambridge Analytica, transmite Reuters.

Aplicaţiile suspendate sunt asociate unpr aproximativ 400 de dezvoltatori, potrivit Facebook, care a adăugat că măsurile nu sunt în mod neapărat un indiciu că aceste aplicaţii reprezentau un risc pentru utilizatori.

La începutul acestui an, Facebook a convenit plata unei amenzi record de 5 miliarde de dolari Comisiei Federale pentru Comerţ din Statele Unite, pentru închiderea unei investigaţii guvernamentale referitoare la practicile sale în domeniul confidenţialităţii datelor utilizatorilor.

Investigaţia Comisiei Federale pentru Comerţ a fost declanşată de acuzaţiile că Facebook a încalcat un decret din 2012 referitor la consimţămân şi a transferat în mod ilegal informaţii despre 87 de milioane de utilizatori firmei britanice de consultanţă Cambridge Analytica.

Ulterior, Facebook s-a angajat că protejeze mai bine datele utilizatorilor şi a limitat volumul de informaţii pe care îl pot solicita dezvoltatorii terţi din partea utilizatorilor platformei.

Articolul precedentLegea paradisurilor fiscale, depusă într-o nouă formă de către Șerban Nicolae
Articolul următorTrei milioane de euro pentru reabilitarea clădirii în care se află Club A