Trei milioane de euro pentru reabilitarea clădirii în care se află Club A

  Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Lucrărilor cu Risc Seismic (AMRCCRS), a lansat o licitaţie de 14,62 milioane lei (3,08 milioane euro) pentru a consolida clădirea din Strada Blănari nr. 14, unde se află şi Club A, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

  Licitaţia vizează achiziţia de servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări de consolidare a imobilului situat în Strada Blănari nr. 14, sector 3.

  Imobilul este înscris în lista monumentelor istorice din anul 2015 şi se încadrează atât în Situl I de arhitectură al Municipiului Bucureşti, cât şi în Ansamblul Centrul Istoric.

  ”Imobilul a fost construit în perioada 1934-1937, are regim de înălţime S+P+5, suprafaţă teren 846 mp, suprafaţă construită 690 mp, suprafaţă desfăşurată 4.569 mp, înălţime 23 m; este proprietate mixtă, fiind împărţit în spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, 20,92% proprietate persoane fizice (două spaţii cu funcţiune culturală, Club A şi Godot Cafe-Teatru, spaţii de alimentaţie publică) şi spaţii cu destinaţia de locuinţă 79,08% (40 apartamente în care locuiesc 48 persoane, la et. 1-5)”, se arată în anunţ.

  Imobilul este încadrat în clasa de risc seismic RsII cu obligaţie de consolidare, având în vedere degradările majore la nivelul plaşeelor, pereţilor şi instalaţiilor. Clădirea a suferit diverse recompartimentări interioare în zona de servicii şi cea culturală.

  Pentru a nu afecta aspectul exterior al clădirii, monument istoric, intervenţiile se vor realiza numai la interior, aspectul arhitectural şi plastic va fi păstrat nealterat.

  Durata contractului este estimată la 12 luni, din care 2 luni proiectare şi 10 luni execuţie. Ofertanţii trebuie să prezinte o listă cu principalelor lucrări similare sau superioare din punct de vedere al complexităţii, duse la bun sfârşit în cursul ”unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani”.

  Tipul procedurii este procedura simplificată, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 octombrie.

  Articolul precedentFacebook a blocat conturile a 400 de dezvoltatori, ca reacție la scandalul Cambridge Analytica
  Articolul următorTârg imobiliar în București. Peste 70 de proiecte prezentate