„Dacă ai 5.400 lei pe lună brut, adică salariul mediu, asta înseamnă că împărțit tot la 5.400, ce zice INS, rezultă punctaj lunar 1. Se potrivește numărătorul cu numitorul. Apoi în 12 luni ai 12 puncte. Și atunci se ajunge la 1, punctaj anual. La 35 de ani ai făcut 35 de puncte, care se împart tot la 35 numitorul – stagiul complet de cotizare și dă un punct de pensie, care înseamnă 1.442”, a exemplificat Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, la o Ediție specială de la Realitatea PLUS.

„Deci dacă ai salariul minim 2.300 de lei, ce să fie 0,4 punctaj. Dacă ai merge toată viața pe salariul mediu brut pe economie, ai să ai un punct de pensie, că se împarte la 35. (…) Astăzi avem pensia medie un punct de pensie. E 1.600 de lei, punctul de pensie e 1.442 de lei”, a notat Hadăr.   

Liderul sindical a venit și cu exemple comparative de pensii și salarii.

„Profesorii de liceu se duc spre 2.000 de lei, 2.500. (…) Salariile la Poliția locală sunt undeva la 5.000 de lei. Media salariilor nete este la 5.000 de lei. La profesorii noștri, dacă ești profesor rangul unu poți să ajungi tot cam pe acolo, dar profesorul „the best”, adică profesorul cu unele câștiguri, cu gradație pe ici pe colo. Profesorul mai tânăr, nu prea că nu are vechime. 4.000 de lei cam e la profesorul tânăr, a concluzionat Anton Hadăr.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAmbasadorul Statului Israel în România, David Saranga, în vizită la Camera de Comerț și Industrie
Articolul următorCâți pensionari speciali sunt, de unde provin și cât ne costă pensiile lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau