Efect neașteptat în lumea financiar-bancară la un an după declanșarea nebuniei „#Mee Too”: bancherii evită tot mai mult să angajeze femei pentru a nu se trezi mai târziu cu eventuale acuzații de „hărțuire sexuală”.

Nu mai lua cina cu colegii de sex feminin! Nu sta alături de femei în avion. Rezervă camere de hotel la etaje diferite. Evită întâlnirile între patru ochi cu colege sau partenere de business.

Acestea sunt câteva dintre regulile „off the record” care domină sectorul financiar-bancar și Wall Street-ul, informează Bloomberg.

Potrivit sursei citate, angajarea unei femei în aceste zile este „un risc necunoscut”, după cum s-a exprimat recent un bancher de investiții. Dacă această femeie interpretează în mod greșit ce ai spus?!

Pe Wall Street, bărbații adoptă strategii controversate pentru epoca #MeToo și întreg acest proces face viața mai dificilă pentru femei.

Ceea ce se întâmplă se poate numi și „Pence Effect”, după ce vicepreședintele american Mike Pence a spus că evită să mănânce singur cu o altă femeie decât soția sa.

În domeniul finanțelor, impactul general poate fi, în esență, segregarea de gen. Interviurile cu mai mult de 30 de directori executivi de pe Wall Street sugerează că mulți sunt speriați de #MeToo și se luptă să-i facă față.

„Creează un sentiment de mers desculț pe coajă de ouă”, a spus David Bahnsen, fost director de la Morgan Stanley, care este acum un consilier independent și care supraveghează active mai mult de 1,5 miliarde de dolari. Acest fenomen nu se aplică unui singur domeniu de activitate, deoarece bărbații din întreaga țară își verifică comportamentul la locul de muncă.

Situația este și mai vizibilă pe Wall Street, unde femeile sunt rare în structurile înalte de conducere. Industria bancară a cultivat, de asemenea, de mult timp o cultură care păstrează plângerile de hărțuire departe de ochii publicului și, până în prezent, a evitat un mega-scandal de genul Weinstein.

Articolul precedentDan Vasile Mihale:De ce blochează Iohannis numirea noilor miniștri propuși de PSD
Articolul următorPanică pe burse. Efect de domino după arestarea șefei de la Huawei