Image: 873451507, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Escrocii au devenit din ce în ce mai sofisticati în metodele lor de îi a păcăli pe cei neavizați, folosind tot felul de tactici și strategii pentru a obține banii și informațiile lor. Recent, o fată de doar 14 ani din Austria a căzut victimă acestei escrocherii, după ce a fost păcălită că și-a găsit cumpărător pentru hainele sale scoase la vânzare pe o platformă de îmbrăcăminte second hand.

Site-urile online specializate de vânzare a hainelor second hand au devenit foarte populare, atât în România, cât și în mai multe state europene. Doar că așa cum se întâmplă și pe site-urile clasice de anunțuri au apărut și foarte mulți escroci.

O tânără de 14 ani din Austria, mai exact din zona din Carinthia, a căzut victimă unei astfel de înșelătorii, relatează publicația Krone.at.  

Adolescenta a vrut să facă bani din vânzarea mai multor articole vestimentare. Astfel ca a început să le pună pe o platformă de vânzare pe internet. Părea să aibă succes – cel puțin așa credea fata: pentru că o presupusă parte interesată de hainele puse la vânzare de ea a contactat-o.

Escrocul i-a trimis un cod QR, motivând că trebuie scanat pentru ca transferul să poată fi efectuat „mai ușor”.

Dornică să câștige niște bani din hainele care nu îi mai trebuiau, tânăra a scanat codul și a fost, în cele din urmă, redirecționată către ceea ce la prima vedere părea un site bancar de renume.

Acolo i se cereau detaliile contului mamei sale pentru a procesa transferul de bani. Spre dezamăgirea ei, însă, a primit mesaje de eroare de fiecare dată de mai multe ori. Nu a bănuit niciodată că ar fi putut fi înșelătorie, ci doar a anunțat escrocul că există o eroare în site. 

Debitarea unei sume de bani din conturile mamei a fost observată a doua zi, atunci cât fata a scos rapid hainele puse la vânzare pe platforma online, scrie Stiri Diaspora. Era deja însă prea târziu: mama a observat a doua zi că din conturile ei a fost debitată o sumă din patru cifre. A depus plângere imediat. Acum polițiștii austrieci ar trebui să dea de urma escrocilor online, ceea ce de multe ori e o misiune foarte greu de îndeplinit. 

Cine este noul judecător care va prelua dosarul lui Vlad Pascu. Magistrratul va prezida începând de mâine, 23 mai

Articolul precedentScenariu bombă pe piața energiei din România. Gigantul E.ON s-ar putea retrage, o companie autohtonă i-ar putea prelua locul
Articolul următorAdministrațiile de proprietari se vor confrunta cu noi reguli din iunie 2024. Nu vor putea face nimic fără această semnătură