Compania italiană Enel a anunțat vineri că va dezvolta o rețea de stații de încărcare pentru automobilele electrice, o mișcare ce urmează tendința globală de renunțare treptată la combustibilii fosili. Conducerea companiei nu a comunicat numărul de stații de încărcare ce vor fi deschise în România, dar surse din piață au declarat pentru G4Media.ro că Enel plănuiește să deschidă circa o mie de astfel de stații în următorii ani. https://www.g4media.ro

Francesco Starace, directorul general al companiei (foto), a anunțat vineri la Roma că Enel va începe să dezvolte în Spania și România rețele pentru încarea electrică, așa cum a făcut-o deja în Italia.

”Vrem să devenim un partener important de mobilitate electrică inclusiv pentru transportul public”, a spus Starace.

”Planul de investiții e flexibil și va fi ajustat în funcție de piațp, dar planul actual are în vedere investiții de circa 15 milioane de euro în următorii 3-4 ani. Vrem să creăm același sistem capilar de stații ca în Italia, care să acopere întreaga țară, astfel încât să se poată circula cu automobilul electric în România de la Nord la Sud și de la Est la Vest”, a declarat și Francesco Venturini, șeful diviziei Enel X.

Starace și Venturini au discutat despre stațiile de încărcare din România la un eveniment în care divizia Enel X a grupului și-a prezentat noile modele de stații și planul de investiții în mobilitate electrică în Italia.

Articolul precedentCea mai mare depreciere a leului din ultima lună. 4,65 lei pentru un euro
Articolul următorComisia Europeană obligă Transgaz să respecte legislația anti-monopol

Comments are closed.