Economia Franţei este în grafic pentru a se redresa cu 8% anul viitor şi ar trebui să revină la nivelul de dinaintea crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) până în 2022, a declarat joi în Parlament ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Recentele date economice „sunt satisfăcătoare, dar prea fragile” pentru ca în acest moment să fie modificate previziunile ce indică un declin al PIB-ului Franţei de 11% în acest an, cel mai sever din perioada modernă.

„Nu voi demisiona la o recesiune de minus 11%. Dacă accelerăm măsurile pe care le-am decis deja şi ne asigurăm că sunt bine implementate, putem avea o performanţă mai bună anul acesta”, a afirmat Le Maire.

Guvernul Franţei s-a angajat la măsuri de sprijinire a economiei de peste 460 miliarde de euro, majoritatea sub forma unor împrumuturi garantate de stat şi reduceri fiscale, pentru a ajuta companiile afectate de efectele pandemiei. În 24 august va fi anunţat un pachet de redresare, în valoare de peste 100 de miliarde de euro, menit să aducă a doua economie a zonei euro la nivelul de dinaintea crizei, a anunţat ministrul de Finanţe, potrivit Agerpres.

Deşi estimările indică o redresare de 8% anul viitor, prognozele sunt în mod special dificil de realizat şi depind de amploarea recesiunii din 2020, a adăugat oficialul francez. 

Articolul precedentDepozitarul Central distribuie, de vineri, dividendele aferente anului 2019
Articolul următorRușine națională, români condamnați la sărăcie! Senatorii USR s-au pus de-a curmezișul Autostrăzii Unirii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau