Sursa foto: Cuget liber

Femeile sunt mai interesate de utilitatea autoturismelor second-hand pe care le cumpără, pe când bărbatii sunt mai atenți la aspectul autoturismului.

 

Un studiu realizat de Autovit.ro în luna februarie a acestui an, pe un eșantion de 3.700 respondenți, arată că vechimea autoturismelor este principalul criteriu de achiziție, atât pentru femei, cât și pentru bărbati.

Potrivit studiului, 26% dintre respondente au menționat vechimea ca prim criteriu, imediat după situându-se prețul automobilului (19%).

Din punct de vedere al prețului autoturismelor, femeile aleg mașinile de oraș de 3.000-5.000 euro, iar bărbatii sunt dispuși să investească de două ori mai mult, preferând mașinile de familie de 7.500-15.000 euro.

Întrebate ce tip de mașină preferă, 43% dintre femei au spus că preferă un automobil mic, potrivit pentru traficul urban. 23% dintre respondente au indicat că apreciază un SUV, pe când 22% ar alege o mașină de familie.

Majoritatea bărbaților (35%), în schimb, favorizează în primul rând mașinile de familie, iar 28% dintre ei înclină mai degrabă către un SUV sau mașina de oraș/compactă (19%).

La capitolul motorizare, 51% dintre femei preferă autoturismele pe benzină, pe când același procentaj de bărbați a declarat că preferă cele cu motorizare diesel.

La capitolul culori, autoturismele negre sunt preferate de ambele sexe, însă pe locul doi în topul preferințelor se află autoturismele roșii pentru femei, respectiv autoturismele albastre pentru bărbați.

Conform studiului, în topul brandurilor auto deținute de majoritatea femeilor se numără:
· Volkswagen (22%)
· Opel (11%)
· Ford (9%)
· Audi (7%)

În timp ce bărbatii dețin:
· Volkswagen (22%)
· Opel (9%)
· Audi și Ford la egalitate (8.7%)
· Dacia (8%)

Când vine vorba de principalele surse de informare, atât femeile, cât și bărbatii preferă să se documenteze în mediul online.

Articolul precedentEconomia României a crescut cu 4,1% în 2018
Articolul următorS-a terminat visul frumos. Guvernul României să privească atent acest grafic