Drumul expres Craiova – Pitești ar urma să fie gata în 36 de luni

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, la Craiova, că au fost desemnaţi câştigătorii lucrărilor de proiectare şi execuţie a drumului expres Craiova-Piteşti, tronsoanele I şi II.

„Astăzi au fost desemnaţi câştigătorii contractelor de proiectare şi execuţie a drumului expres, în regim de autostradă, Craiova – Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de realizare a acestor contracte este de 36 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor este de şapte ani. Execuţia lucrărilor pe cei 58 de kilometri va duce la decongestionarea semnificativă a circulaţiei în localităţile Balş şi Slatina. Domnul ministru Şova este astăzi la Craiova şi va prezenta toate detaliile acestui proiect extrem de important şi aşteptat de către craioveni”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Digi24.ro

Căștigătorii contractelor de proiectare și execuție a Tronsonului 1 (17,7 km) și Tronsonului 2 (39,85 km) parte din Drumul Expres Pitești – Craiova (121 km) au fost desemnați de către Compania de Autostrăzi. Tronsonul 1 va fi executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2, care va ocoli și orașele Balș și Slatina, va fi construit de asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro.

Articolul precedentConsiliul Conrenței cerecetează o posibilă concentrare economică pe piața nutrețurilor
Articolul următorMinisterul pentru Mediul de Afaceri modifică programul Start-Up Nation

Comments are closed.