Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus joi dimineață că Legea insolvenței va fi adoptată prin Ordonanță de Urgență, și nu va fi introdusă în procedura parlamentară.

„Din câte știu, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă dorește ca modificările la Legea insolvenței să fie adoptate prin Ordonanță de Urgență și nu va trimite proiectul în Parlament”, a declarat Dragnea.

Întrebat de jurnaliști dacă au fost aduse schimbări de ultimă oră și cum arată forma finală a proiectului de act normativ, Dragnea a răspuns că „Legea este foarte bună”.

Dragnea a făcut declarațiile după ce a avut o ședință de peste jumătate de oră în Biroul său de la Camera Deputaților cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pe agenda discuțiilor fiind cel mai probabil și proiectul de OUG.

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Legii insolvenţei va fi discutată în şedinţa de Guvern de azi, care este programată începând cu ora 13.00.

Potrivit agendei transmise de Executiv, pe lista actelor normative care intră azi în dezbatere se află și un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei.

Ca să urgenteze procesul obținerii avizelor, Eugen Teodorovici a mers personal la Consiliul Economic și Social, ca să pledeze în favoarea noii legi. Asta după ce ministrul de Finanțe a obținut o semnătură și de la Tudorel Toader, pe care l-a criticat anterior pentru lipsă de asumare în această privință scrie Realitatea.net.

Proiectul prevede că statul va putea prelua acțiuni la companiile aflate în insolvență și va decide, în calitate de acționar, dacă bagă firma în faliment, dacă le vinde sau cum administrează compania respectivă.

Potrivit noului proiect firmele cu datorii la stat nu vor mai putea să apeleze în orice condiţii la insolvenţă atunci când au probleme financiare. Acest lucru le va fi interzis dacă au mai mult de 50% din datorie către stat.

Proiectul Legii insolvenței poate fi citit aici: OUG-Legea insolventei

Articolul precedentCapitala și 6 județe, cea mai mare contribuție la creșterea creditării în lei cu 14%
Articolul următorLeul pierde o jumătate de ban în fața euro și cotația sare la 4,6647 lei

Comments are closed.