Donald Trump: “Piața bursieră se va prăbuși și toți vor deveni săraci dacă voi fi pus sub acuzare”

Președintele Donald Trump a declarat că piața bursieră va scădea dacă va fi suspendat din funcție, în urma recentelor acuze aduse unor colaboratori apropiați ai săi din timpul campaniei electorale.

„Dacă voi fi vreodată pus sub acuzare, cred că piața se va prăbuși. Cred că toată lumea va deveni foarte săracă”, a declarat președintele SUA într-un interviu acordat Fox News, difuzat joi și citat de CNBC.

„Am redus reglementările. Reducerea impozitelor a fost un lucru extraordinar”, a mai completat Trump.

Piața bursieră nu a înregistrat o reacție puternică până acum odată cu problemele legale reînnoite ale lui Trump în această săptămână, cu doi foști consilieri vinovați de acte criminale, dintre care unul îl implică direct. Traderii spun că piața așteaptă acum ca Trump să evite punerea sub acuzare, cu excepția cazului în care ancheta va lega direct președintele de cooperarea ilegală cu Rusia pentru a influența alegerile din 2016.

Economia SUA a crescut cu 4,1% în trimestrul precedent, în timp ce sucursala Federal Reserve din Atlanta prognozează o creștere cu 4,3% pentru acest trimestru. În timpul administrației Trump șomajul a scăzut la 3,9%, mai scăzut nivel înregistrat din 1969.

Indicele S&P500 a crescut în acest an cu 7%, iar miercuri, acest trend de creștere a devenit cel mai lung înregistrat vreodată în piețele de capital ale Statelor Unite.

„Nu știu cum poți să pui sub acuzare pe cineva care a făcut o treabă bună”, a mai spus președintele la Fox News.

În cadrul interviului, Trump a sugerat că ar fi ilegal ca persoanele care se confruntă cu urmărirea penală să coopereze cu guvernul pentru o sentință redusă și nu a exclus să-l ierte pe fostul șef al campaniei sale și, totodată, noul condamnat Paul Manafort.

El a recunoscut, de asemenea, că a oferit banii folosiți de avocatul Michael Cohen pentru a suprima acuzațiile a două femei că au avut afaceri cu Trump. Dar a insistat că nu a aflat despre plăți decât „mai târziu”, contrazicând astfel declarația sub jurământ a fostului său avocat că Trump îi ceruse să facă acele plăți. Trump a negat însă aceste aspecte.

Articolul precedentCreștere cu 5% a companiilor cu afaceri de peste un milion de euro intrate în insolvență
Articolul următorPlanul „B” al Marii Britanii pentru Brexit

Comments are closed.