Document exploziv privind majorarea pensiilor. Realitatea PLUS a intrat în posesia unei informări din toamna anului trecut pe care fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici i-a trimis-o fostului premier Viorica Dăncilă și în care o atenționa că majorarea pensiilor va afecta grav deficitul bugetar.

Potrivit documentului obținut de Realitatea PLUS, PSD nu voia să mărească pensiile și lua in calcul riscurile pentru bugetul național.

Implementarea prevederilor legii pensiilor e prevazut ca un risc pentru bugetul național, se spune in documentul obținut de Realitatea PLUS.

Potrivit actului, dacă punctul de pensie s-ar majora cu 40% nu ne-am mai fi incadrat la deficit 3%, ar fi intervenit și retrogradarea agentiilor de rating, riscul de pe piata interna, ar fi fost pusă la îndoială credibilitatea României și intrarea in deficit excesiv.

La sfârșitul documentului prezentat de Realitatea PLUS, se mentioneaza reanalizarea creșterii pensiilor și măsuri pentru a fi evitată angajarea de cheltuieli suplimentare cu impact pe buget.

Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici solicita Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă o majorare a pensiilor cu o alta cifră decât 40%. Acum, în 2020, PSD modifica proiectul inaintat de Guvern și susține că pensiile pot fi modificate cu 40%.

Luni, PSD a reușit să introducă o modificare la legea privind rectificarea bugetară, astfel încât pensiile să fie majorate cu 40 la sută. Comisiile parlamentare de muncă au dat aviz asupra acestei modificări, dar au fost de acord și cu o altă propunere privind creșterea salariilor profesorilor de anul acesta, și nu din 2021 așa cum prevăzuse Guvernul. Potrivit OUG privind rectificarea bugetară, se stabilea majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020, cu 14%, în loc de 40%, cum indica o lege anterioară crizei sanitare COVID-19, impusă de PSD, şi votată de PNL, în Parlament.


Articolul precedentNumărul angajaților din UE, scădere istorică în al doilea trimestru al anului – Eurostat
Articolul următorPolonia investeşte zeci de miliarde de dolari în energie regenerabilă şi nucleară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau