DN1A se modernizează în Mogoşoaia cu fonduri guvernamentale, pentru ca deplasarea să se facă mult mai rapid, în siguranţă, şi să se evite ambuteiajele în zona Centurii Capitalei (DNCB), anunță Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Porţiunea dintre DNCB şi şoseaua care face legătura dintre Mogoşoaia şi Chitila urmează să fie lărgită la patru benzi, în cadrul unui amplu proiect de infrastructură. De asemenea, la intersecţia dintre DN1A şi Şoseaua Chitila Pădure se va realiza un sens giratoriu, care va facilita deplasarea cu uşurinţă a maşinilor şi va elimina riscul de a se produce blocaje în trafic. Un pasaj subteran va fi construit la intrarea în Parcul Mogoşoaia, pentru traversarea în siguranţă a pietonilor. Oamenii vor putea folosi inclusiv un lift pentru accesul în pasaj.

Totodată, accesul din DN Centura Bucureşti în DN1A se va face mai uşor, cu ajutorul unor benzi suplimentare care urmează să fie construite în zona pasajului Mogoşoaia, separate de sensul giratoriu existent. Proiectul de modernizare se află în faza de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Toate etapele care mai sunt de parcurs pentru demararea şi realizarea lucrărilor se fac în mod accelerat.

Obiectivul principal al autorităţilor este de a creşte capacitatea de transport şi mobilitatea pentru locuitorii din zonă şi pentru cei care o tranzitează. În prezent, aceasta este una dintre cele mai aglomerate artere de transfer între judeţul Ilfov şi Capitală, spune Rădulescu.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentFlorin Cîţu, îngrijorat de evoluția inflaţiei şi dobânzilor, sunt semnele unei crize economice
Articolul următorMinistrul Energiei anunță sprijin suplimentar pentru consumatorii afectați de prețurile mari la electricitate și gaz: „Am informat Comisia Europeană”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau