Directorul general BT a vândut pe Bursă acțiuni de 2,36 milioane lei

Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania, a vândut la Bursă un pachet de un milion de acţiuni, la un preţ total de 2,36 milioane lei, scrie ZF.

Banca Transilvania, cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursa românească, a raportat la nivel individual un profit net de 662 milioane de lei în S1/2018, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă din 2017. Veniturile nete din dobânzi şi comisioane la nivel de bancă au fost de circa 1 mld. lei, plus 14%.

“Creşterea organică şi profitabilitatea BT sunt impresionante şi ştim că de acum încolo avem o responsabilitate mai mare faţă de clienţi şi economia României. Suntem pregătiţi să susţinem în continuare companiile şi populaţia pentru a-şi finanţa investiiţile şi aspiraţiile. Poziţia noastră pe piaţă, situaţia financiară extrem de solidă şi resursele de care dispunem ne permit să creştem ca business şi să contribuim în continuare la dezvoltarea economică a României”, spune Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii.

Grupul Financiar Banca Transilvania are active totale de 75,3 miliarde lei, din care 62,9 miliarde lei este BT individual, creditele nete reprezentând 50% din activele grupului.

Grupul BT gestionează în România credite de 37,89 mld lei, din care 31,35 mld lei sunt acordate prin Banca Transilvania. Creditele acordate clienţilor de către BT au crescut cu 4,8% în sold, faţă de decembrie 2017.

Depozitele clienţilor Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 61,48 mld lei, din care 40,09 mld lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,39 mld lei, depozite ale persoanelor juridice.

Articolul precedentStafia Lehman Brothers bântuie, încă, Europa
Articolul următorEurostat: Bulgaria și România, cea mai păguboasă utilizare a resurselor

Comments are closed.