Directorul financiar al ING, Koos Timmermans, și-a anunțat demisia

Directorul financiar al ING, Koos Timmermans, va demisiona, după ce grupul a fost amendat cu 775 de milioane de euro pentru spălare de bani, în cadrul unui acord convenit cu procuratura din Olanda pentru închiderea investigației, transmite Reuters.

Timmermans, care fusese numit director financiar în 2017, va mai rămâne ân funcție până la găsirea unui înlocuitor.

Acesta a deținut funcții manageriale importante la operațiunile ING din Olanda, între 2010 și 2016, perioada analizată de procurori, scrie News.ro.

Decizia reprezintă o schimbare de poziție din partea companiei, care anunțate pe 4 septembrie că nicio persoană nu este responsabilă, că a luat deja măsuri disciplinare împotriva a 10 angajați și că a introdus sisteme mai bune pentru tranzacții și clienți.

Criticile la adresa băncii s-au amplificat, premierul Mark Rutte și-a exprimat nemulțumirea, iar ministrul de Finanțe Wopke Hoekstra a spus că acest caz ”a redus încă o dată încrederea populației în sectorul bancar” și că va întreba directorii și rsponsabilii cu supravegherea ce nu a funcționat corect.

”Având în vedere gravitatea problemei și reacțiile numeroase în rândul acționarilor, după anunț, am ajuns la concluzia să este corect ca responsabilitatea să fie asumată la nivelul consiliul de administrațue”, a declarat președintele consiliului de supraveghere, Hans Wijers, într-un comunicat.

Reacția ING este asemănătoare cu cea avută în luna martie, când a anunțat inițial majorarea cu 50% a retribuției directorului general Ralph Hamers, pentru ca cinci zile mai târziu să retragă măsura. După dezvăluirea acordului de închidere a cazului legat de spălarea de bani, pe 4 septembrie, banca a anunțat că membrii consiliului de administrație nu vor primi bonusuri în 2018.

Mariana Gheorghe, cea care a fost CEO Petrom 10 ani şi a plecat în primăvarea acestui an, este membru în Consiliul de Administraţie al ING Global.

Articolul precedentSuport financiar pentru firmele care se promovează pe piețele non-UE. Vezi sectoarele vizate
Articolul următorROBOR, gheață la mal. Inflația se revarsă

Comments are closed.