Dezastru ecoomic la cea mai mare crescătorie de porci din România – complexul Gropeni din județul Brăila – unde a fost depistat și confimat virusul pestei porcine în rândul animalelor, urmând să fie sacrificați 140.000 de porci, începând de luni.

Pierderea financiară este de peste 150 de milioane de lei, la un preț mediu de 10 lei pe kilogramul de carne în carcasă.

Potrivit directorului DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, rezultatele trimise la laboratorul național de referință au indicat prezența virusului pestei porcine la animalele de la crescătoria de la Gropeni, unde sunt crescute 135.000-140.000 de animale.

”De luni începe eutanasierea tuturor animalelor. E o acțiune de lungă durată, care se va desfășura pe durata a trei săptămâni – o lună. Cadavrele vor fi îngropate sau incinerate, se va merge alternativ, în incinta complexului”, a declarat directorul DSVSA Brăila, Gicu Toader, citat de News.ro.

Complexul de la Gropeni, Tebu Consult, care cuprinde trei ferme este cel mai mare din țară și al doilea din Europa. Brăila era, înainte de declanșarea epidemiei de pestă porcină africană, al doilea județ după Timișoara în ceea ce privește efectivele de porcine crescute în ferme și gospodării.

Articolul precedentEpoca dolarului puternic, pe ultima sută de metri
Articolul următorMoody’s menține calificativul BBB-/A-3 aferent datoriei guvernamentale a României

Comments are closed.