100 de echipe ale ANAF vor verifica toate benzinăriile din țară, pentru a descoperi majorările „nejustificată” ale prețurilor la carburanți, a declarat, joi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Controalele de amploare au fost anunțate și de premierul Nicolae Ciucă, la finalul unei ședințe de urgență pe această temă.

În baza dispoziției date de prim-ministrul Nicolae Ciucă (…) ministrul Finanțelor a solicitat Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România, a anunțat Ministerul Finanțelor.

Echipele DGAF, alături de comisari de la Protecția Consumatorilor și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, vor verifica întreg lanțul comercial, adică atât stațiile de vânzare a carburanților, cât și distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum și companiile implicate.

Efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcție de informațiile obținute și de situația din teren, a precizat MF.

 

Articolul precedentNicolae Ciucă trimite controale la toate companiile petroliere. Vom sancționa toate tentativele de specuală
Articolul următorȘeful ANPC anunță confiscarea veniturilor obținute din scumpirea nejustificată a carburanților