Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înființare a celor 22 de companii municipale cu bugetele importante.

”Instanța a decis astăzi că toate companiile au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, așa cum am spus și noi încă de anul trecut. Este o veste foarte proastă pentru găștile din Voluntari care își văd năruit visul de a pune mâna pe București bucată cu bucată… Actualul Primar este cel care a girat și a forțat împotriva legii înființarea acestor Companii. Actualul Primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înființate peste noapte. Și actualul Primar trebuie să plătească”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București, consilier municipal și semnatar al acțiunii în instanță.

”Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de <<tel-drumuri>> nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanța nu ar fi pus stop acestei ilegalități în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectați la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele și cu interesul public.”, a declarat și Ana Ciceală, consilier municipal și semnatar al acțiunii în instanță.

Companiile municipale au fost înființate de Consiliul General al Municipiului București în ultimii doi ani, modelul impus de Gabriela Firea fiind preluat și de primăriile de sector conduse de reprezentații PSD. Acest mecanism nu și dovedit până în prezent vreo eficiență  companiilor respective fiindu-le repartizate bugete de sute de milioane de euro.

 

Articolul precedentTransgaz a semnat pentru finanțarea conductelor spre R. Moldova
Articolul următor– REVISTA PRESEI – Capcanele Codului muncii. Un post liber în firmă poate însemna o amendă de 5.000 de lei

Comments are closed.