Potrivit unui studiu recent, aproape jumătate dintre români ar prefera să lucreze remote, în detrimentul prezenței la birou. Se confirmă, astfel, tendința transferului în online a celor mai multe domenii de activitate. Jocurile de noroc nu fac excepție, Favbet Casino fiind unul dintre cazinourile reprezentative de pe Internet.

Așa cum era și normal, operatorii au început să caute angajați pentru a susține activitatea platformelor, un segment care necesită atenție deosebită fiind cel al meselor live. La aceste mese, jocurile sunt făcute de crupieri, ca și în cazinourile terestre. Ei sunt filmați cu webcam-ul și comunică cu clienții printr-un sistem audio-video.

Salariul de start este de minim 3.500 de lei

De la începutul pandemiei, meseria de dealer de cazinou live este una dintre cele mai căutate, atât în România, cât și peste granițe. Salariul pentru un începător fără experiență pornește de la 3.500 de lei, alte beneficii fiind tichete de masă, asigurare medicală, pachet pentru relocare și diverse sporuri.

Crupierul se asigură că jocul se derulează fără probleme, într-un ritm adecvat și adaptat la regulile impuse de angajator. El trebuie să ofere instrucțiuni pariorilor care le solicită, are grijă ca mizele să fie plasate înainte de startul rundei și întreține atmosfera destinsă.

După ce sunt plasate mizele, dealerul derulează jocul (lansează bila pe ruleta care se învârte, aruncă zarurile sau împarte cărțile). La finalul rundei, crupierul din cazinoul stradal anunță rezultatul oficial, colectează pariurile pierzătoare și, respectiv, plătește câștigurile. În cazinourile online, ultimele două operațiuni sunt realizate automat de soft, deci job-ul este mai puțin stresant.

Mesele din cazinourile live au ore de funcționare, iar angajații pot lucra în 3 ture:  07:00-15:00, 15:00-23:00, 23:00-07:00.

Dealerii trebuie să aibă abilități foarte bune de comunicare și să știe să depășească cu eleganță situațiile mai delicate provocate de clienții supărați din cauza eventualelor pierderi. În general, candidații sunt acceptați chiar dacă nu au experiență în domeniu, trecând mai întâi printr-un program de instruire.

Prețul unui curs de pregătire pornește de la 500 de euro

Totuși, cel care dorește postul are un avantaj în fața contracandidaților dacă a făcut un curs de pregătire, care costă între 500 și 2.500 de euro. Un asemenea curs urmărește:

  • înțelegerea și integrarea în comunicare a termenilor și conceptelor specifice acestei profesii, în limba română sau limba engleză;
  • formarea și dezvoltarea capacităților motorii;
  • regulamentul de joc și proceduri specifice atât jocurilor europene, cât și celor de pe vase de croazieră;
  • exerciții, algoritmi și metode matematice necesare efectuării plăților;
  • înțelegerea și însușirea criteriilor de securitate;
  • formarea unei atitudini specifice pentru lucrul cu publicul;
  • discuții și informații referitoare la muncă, viața socială, veniturile obținute și etapele ce trebuie parcurse în vederea obținerii unui loc de muncă într-un cazinou;
  • aprofundarea celor mai populare jocuri de cazino: Ruletă, Blackjack, Poker, Craps.

Un crupier bun poate ajunge și la un salariu de 5.000 de lei în România, dar, conform principiului liberei circulații a forței de muncă, orice român poate să aplice și la o ofertă publicată de cazinouri online cu sediul central în alte orașe din lume, precum Puerto Rico, Atlantic City sau Detroit. Cine optează pentru un job similar în afara țării poate ajunge și la un venit lunar de câteva mii de euro, dar trebuie să cunoască foarte bine limba țării respective.

Articolul precedentCriza politică a încetinit creșterea economică. Mediul de afaceri, afectat de incertitudine
Articolul următorIndustria auto românească, rezultate semnificativ mai slabe decât în 2020. Ce mare producător a fost lovit în plin