Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a putut da detalii cu privire la sursa banilor din care ar urma să fie acordate majorările salariile din sistemul de învăţământ, asumate prin OUG emisă în ultima zi a guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Marius Budăi a fost întrebat, luni după-amiază, la finalul şedinţei de Guvern, de unde va lua Executivul bani pentru salariile majorate ale cadrelor didactice, el neputând să dea un răspuns în acest sens.

”Să ajungem la rectificare şi veţi regăsi în rectificarea respectivă sursa banilor”, a explicat ministrul. ”S-a decis foarte clar că va fi suplimentat la rectificare bugetul Ministerului Educaţiei şi vor fi asigurate aceste sume. Să ajungem la rectificare şi veţi regăsi în rectificarea respectivă sursa banilor”, a afirmat Marius Budăi.

Întrebat de unde a făcut Guvernul rost de bani, în condiţiile în care la începutul grevei oficialii Executivului explicau că nu sunt fonduri pentru majorările solicitate, Budăi a răspuns: ”Guvernul şi coaliţia politică a înţeles să rezolve această problemă, şi repet, pe asumare. Ne-am asumat să rezolvăm această problemă”.

Articolul precedentOrdonanţele de urgenţă care prevăd majorările salariale pentru angajaţii din educaţie, publicate în Monitorul Oficial
Articolul următorDispar CARDURILE de energie. Anunțul care afectează milioane de români