Declinul profiturilor pe Litoralul românesc s-a produs din cauza lipsei de promovare a turismului românesc, susține Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa. Aceasta a criticat autoritățile pentru numărul mic de turiști români care au ales stațiunile de pe Litoral în ultimii doi ani – 120 de mii, într-o intervenție în emisiunea 100%, la Realitatea PLUS.

orina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa, reclamă lipsa de promovare a României pentru scăderea rezervărilor pe Litoralul românesc. Aceasta susține că nu sunt turiştii „de vină”, nici preţul şezlongurilor ori tarifele pe noaptea de cazare, ci bugetele de promovare ale Turciei, Greciei şi Bulgariei, de 30-40-50 milioane de euro, comparativ cu ”zero euro promovare cheltuiţi de România”. Aproximativ 120.000 turisti se află în vacanță pe Litoralul românesc în această perioadă, potrivit cifrelor anunțate de Martin.
„În România, încă lipseşte cultura de industrie a Ospitalităţii şi Educaţia de Destinaţie Receptoare – cu tot cu management, dezvoltare, promovare, dar şi cu educaţia populaţiei în această direcţie”
Afacerile din turismul romanesc duc lupte grele pentru a supravieţui în condiţii de taxe şi impozite triple faţă de operatorii bulgari, greci sau turci. O rugăminte, totuşi – nu mai loviţi în afacerile româneşti care vând şi promovează produs românesc. În cazul nostru, în industria Turismului – noi vindem şi promovăm chiar imaginea României!”, a transmis Corina Martin într-un mesaj postat pe Facebook.
„De 17 ani asta spunem toti colegii. Este vina statului român că, de 17 ani, România nu e in stare nici pana la acest moment să nu aibă măcar un site oficial de prezentare. Daca vreți, căutați un site oficial cu care se prezinta România. Nu știe să spuna nici prim-ministrul, nici miniștrii, pentru că nici măcar, la nivel elementar, nu știm numărul de turiști, nu avem accest indicator implementat”, a declarat Corina Martin, luni, în emisiunea 100%, la Realitatea PLUS.
Întrebată ce slogan ar alege pentru promovarea turismului românesc, Martin a spus ca „nu este atat de simplu precum pare, specialisti in turism sunt mai putini. Nu este simplu sa promovezi România, Delta Dunării se promoveaza intr-un  fel, Mamaia e altceva, Sovata, altceva. (…) E o treaba de specialiști pe care România nu o face”.

Președintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa a acuzat că majorările de prețuri au venit „peste toata aceasta decizie de nepromovare” a autorităților locale din Constanța.

„Suntem in a doua vara consecutiva cu taxa de parcare. Primăria Constanța care nu a mișcat un deget, un leu ca administrație locala sa facă o campanie de atragere de turiști.

Articolul precedentAeroportul Băneasa se redeschide astăzi, după 9 ani de modernizare
Articolul următorUnele pensii vor crește cu 50 de lei! ANUNȚUL lui Marius Budăi