Dacia recheamă în service peste 13.000 de maşini care ar putea avea o defecţiune la airbag-ul din dreptul şoferului – ar putea funcţiona necorespunzător în situaţii în care este necesară declanşarea acestuia.

Dacia va rechema în service peste 13.000 de unități Logan, Lodgy și Dokker ca urmare a faptului că, în anumite situații, este posibil ca airbag-ul pentru șofer să nu funcționeze în mod corespunzător în caz de accident.

Dacia a anunțat în această săptămână o amplă campanie de rechemare în service care afectează a doua generație Logan, cel mai vândut model de pe piața din România, dar și modelele Lodgy și Dokker.

Astfel, constructorul de la Mioveni va rechema în service 13.303 unități după ce „a identificat că în situații excepționale în care este necesară declanșarea airbag-ului, există riscul ca acesta să funcționeze în mod necorespunzător”.

Anunțul a fost publicat pe site-ul oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), iar Dacia a menționat de asemenea că rechemarea în service are ca scop înlocuirea airbag-ului șofer. Durata estimată a operațiunii este de circa 50 de minute.

În perioada următoare, Dacia va trimite notificări proprietarilor celor peste 13.000 de unități afectate, în care aceștia vor fi invitați să contacteze un service din rețeaua Dacia pentru stabilirea unei programări pentru înlocuirea airbag-ului.Producătorul menționează că intervenția este gratuită, întrucât toate costurile asociate sunt acoperite de Dacia.

Modelul notificării pe care o va trimite Dacia către clienții afectați este disponibil pe site-ul oficial al ANPC.

 

Articolul precedentUE, deficit al balanţei comerciale de 3,2 miliarde de euro, în noiembrie
Articolul următorCel mai slab leu din istorie. Ce efecte în lanț atrage scumpirea monedei euro