Dacia a înmatriculat peste 53.000 de mașini noi în Europa în luna aprilie și a ajuns pentru prima oară în istorie la o cotă de piață de 4%. La nivelul primelor patru luni ale anului, producătorul a înmatriculat aproape 200.000 de unități, în creștere cu 13%.

Piața auto europeană a înregistrat un nou declin la înmatriculări în luna aprilie, însă scăderea s-a estompat acum la numai 0.4%, la peste 1.3 milioane de unități.

Chiar dacă piața auto europeană înregistrează astfel o perioadă relativ dificilă, Dacia continuă să profite la maxim de prețurile competitive pe care le oferă și înregistrează un nou record.

În luna aprilie, constructorul cu sediul central la Mioveni a înmatriculat 53.446 de unități în Europa, în creștere puternică cu 14.7%. În urma acestei performanțe, Dacia a atins pentru prima oară în istorie o cotă de piață de 4% pe Bătrânul Continent.

La nivelul primelor patru luni ale anului, Dacia a înmatriculat 198.811 unități în Europa, în creștere cu 13% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cota de piață a producătorului român la nivelul perioadei ianuarie-aprilie a fost de 3.6%, în creștere de la cota de 3.1% din perioada similară a anului trecut.

În acest context, Dacia își păstrează locul 13 în topul mărcilor cu cele mai mari înmatriculări în Europa, după ce a reușit să depășească rivali precum Hyundai, Kia sau Seat. În plus, Dacia își mărește semnificativ importanța în cadrul Alianței Renault-Nissan, în condițiile în care înmatriculările Renault au scăzut cu 5.7% la 363.000 de unități, iar Nissan a înregistrat de asemenea un declin de 25%, la numai 149.000 de unități.

În clasamentul general, prima poziție este ocupată în continuare de Volkswagen, cu peste 610.000 de unități, urmată de Renault, Peugeot și Ford. Locul patru revine celor de la Opel, în timp ce următoarele două poziții sunt ocupate de brandurile premium Mercedes-Benz și BMW.

Interesant este că toți constructorii din top 10 au înregistrat înmatriculări în scădere la nivelul primelor patru luni ale anului, cele mai mari declinuri fiind consemnate pentru Ford (-9%) și Fiat (-11%). Între timp, Citroen, Dacia și Kia sunt singurii producători din top 15 care au înregistrat progrese.

Articolul precedentVeste foarte proastă de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu
Articolul următorȚările din Europa în care au crescut vânzările de mașini