Cum își fac vrâncenii drumuri de mătase la ei acasă

Chinezii au reușit să spargă gheața în domeniul lucrărilor de infrastructură din România. O companie de stat din China a fost aleasă să efectueze pentru următorii trei ani lucrările de întreținere a drumurilor naționale din județul Vrancea.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, parte a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat vineri cu Sinohydro Corporation Limited acordul-cadru având drept obiect “Lucrări de întreţinere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru reţeaua de drumuri naţionale din cadrul – DRDP Iaşi – lotul 5 – SDN Focşani”, potrivit Agerpres.

Valoarea maximă pentru care s-a adjudecat licitaţia este de 77,06 milioane lei, fără TVA, cele două părţi urmând să încheie, în perioada imediat următoare şi primul contract subsecvent.

Sinohydro Corporation Limited este parte a PowerChina International Group Limited, grup de firme chinez cu acţionariat de stat. Compania chineză se află sub supraveghere în Africa în urma unor practici frauduloase privind contractarea de execuție a drumurilor publice în Uganda, finanțate de Banca de Dezvoltare a Africii, scrie Digi24.ro. Supravegeherea, începută anul trecut, se va desfășura timp de trei ani. Compania chineză ar fi dus în eroare autoritățile de licitație în 2013 prezentând unele proiecte încheiate fără succes drept experiență similară solicitată.

Reamintim că liderul PSD Liviu Dragnea a pledat constant pentru deschiderea economiei României spre companiile chineze, aflate în căutare de piețe noi în regiune. ”China reprezintă un partener de nădejde pentru Europa, iar eu consider că Europa Centrală şi de Est reprezintă poarta cooperării economice şi comerciale dintre cele două continente cu cei doi piloni importanţi ai săi, China, pe de o parte şi Uniunea Europeană, de cealaltă parte”, spunea Liviu Dragnea în mai 2017 la evenimentul “Dialogul partidelor politice China – Ţările Europei Centrale şi de Est”, organizat de PSD la Palatul Parlamentului.

Iar în mai 2018, Dragnea s-a întâlnit cu o delegație parlamentară chineză condusă de Cao Jianming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare chineze.

Potrivit comunicatului de presă al Camerei Deputaților, Dragnea și oaspetele chinez au discutat despre ”valorificarea oportunităților de colaborare în domenii nou identificate în raporturile bilaterale, precum cel al transporturilor, al infrastructurii medicale sau turistice”.

 

Articolul precedentCăștigăm pe o parte și pierdem pe alta. Mai mulți turiști străini, dar mai puțini veniți pentru afaceri
Articolul următorROBOR începe săptămâna cum a terminat-o: Nemișcat

Comments are closed.