Dacă lucrați în Germania, iar veniturile pe care le câștigați  sunt mici sau aveți cheltuieli deductibile mari, este recomandat să întocmiți o declarație de impozit pentru recuperarea taxelor. În caz contrar, banii din munca dumneavoastră. vor fi reținuți de către statul german, pe nedrept.

Cine trebuie să depună o declarație de venit?

Persoanele care sunt obligate să depună o declarație fiscală la începutul fiecărui an sunt persoanele care desfășoară activități independente, comercianții sau fermierii.

Însă în cazul angajaților, depunerea unei declarații fiscale nu este obligatorie!

Impozitul pe venit este plătit, în general, prin reținerea lunară a impozitului pe salariu, astfel încât mulți dintre aceștia nu trebuie să depună o declarație de venit, dar sunt îndreptățiți să depună solicitare pentru recuperarea taxelor.

Când este obligatorie depunerea declarației de venit?

Articolul 46 din Legea privind impozitul pe venit presupune că în anumite condiții, depunerea declarației fiscale este absolut necesară.

  • Aveți o indemnizație de impozit pe salariu
  • Beneficiați de o indemnizație de scurtă durată
  • Ați obținut venituri suplimentare
  • Vă încadrați într-o anumită clasă de impozitare
  • Venitul pe care îl aveți depășește suma de bază neimpozitabilă
Cum se face o declarație fiscală?

Declarația fiscală se poate face prin două metode: online, cu ajutorul unui soft fiscal sau cu ajutor din partea Biroului Fiscal.

Softul fiscal este de ajutor atunci când trebuie să completați mai multe anexe și nu știți ce sunt cheltuielile de venit, cheltuielile și sarcinile speciale și unde trebuie să introduceți toate aceste date.

Printre cele mai simple metode este colaborarea cu o agenție de recuperare a taxelor, care se ocupă de absolut toate demersurile în numele dvs.

 

 

Articolul precedentHala Obor din Bucureşti – ÎNCHISĂ pentru un an de zile! Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC
Articolul următorPremierul Ciucă: „Pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale”