Un profesor care a dezvoltat o aplicație de learning și s-a transformat în antreprenor hi-tech este cel mai nou miliardar din India.

 

Byju Raveendran, de 37 de ani, a mizat pe tehnologia avansată din domeniul educației și a fost un pariu câștigător, transmite ABC News.

Raveendran a lansat compania Think and Learn Private cu scopul de a oferi lecții online studenților, în 2011, iar ulterior antreprenorul a lansat o aplicație, BYJU’S – The Learning App, în 2015.

Site-ul BYJU descrie aplicația ca oferind soluții personalizate de tutoriale educaționale pentru studenții din ani terminali, cei care susțin examene competitive. Site-ul are 35 de milioane de utilizatori înregistrați și 2,7 milioane de abonați plătiți, conform unui comunicat de presă al noului miliardar.

O nouă finanțare de 150 de milioane de dolari în această lună a ridicat valoarea companiei la 5,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Având în vedere că Raveendran deține peste 21% din acțiunile companiei, Bloomberg l-a desemnat pe tânărul profesor ca fiind miliardar cu acte în regulă.

Raveendran a crescut într-un oraș mic din sudul statului indian Kerala și s-a pregătit să devină inginer, a declarat el pentru ABC News.

A intrat în sistemul educațional din întâmplare, vrând să își ajute prietenii să îi facă pe elevi să învețe mai ușor conceptele școlare.

Asa arata sediul companiei, unde se fac tutorialele

Articolul precedentConsumul intern, motorul supraturat al economiei
Articolul următorMinisterul de Finanțe ia cu împrumut încă 4 miliarde lei de la bănci