Cum a reușit un profesor de 37 de ani să devină cel mai nou miliardar al Indiei

Un profesor care a dezvoltat o aplicație de learning și s-a transformat în antreprenor hi-tech este cel mai nou miliardar din India.

 

Byju Raveendran, de 37 de ani, a mizat pe tehnologia avansată din domeniul educației și a fost un pariu câștigător, transmite ABC News.

Raveendran a lansat compania Think and Learn Private cu scopul de a oferi lecții online studenților, în 2011, iar ulterior antreprenorul a lansat o aplicație, BYJU’S – The Learning App, în 2015.

Site-ul BYJU descrie aplicația ca oferind soluții personalizate de tutoriale educaționale pentru studenții din ani terminali, cei care susțin examene competitive. Site-ul are 35 de milioane de utilizatori înregistrați și 2,7 milioane de abonați plătiți, conform unui comunicat de presă al noului miliardar.

O nouă finanțare de 150 de milioane de dolari în această lună a ridicat valoarea companiei la 5,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Având în vedere că Raveendran deține peste 21% din acțiunile companiei, Bloomberg l-a desemnat pe tânărul profesor ca fiind miliardar cu acte în regulă.

Raveendran a crescut într-un oraș mic din sudul statului indian Kerala și s-a pregătit să devină inginer, a declarat el pentru ABC News.

A intrat în sistemul educațional din întâmplare, vrând să își ajute prietenii să îi facă pe elevi să învețe mai ușor conceptele școlare.

Asa arata sediul companiei, unde se fac tutorialele