Cazul exploziei de la Călimănești a intrat în etapa penală, odată cu deschiderea dosarului în care procurorii caută responsabilii. Patronul firmei care lucra pe șantierul unde s-a produs explozia care a dus la moartea a patru oameni a fost propulsat în afaceri de Băsescu și Năstase. Firmele sale primesc anual de la stat peste un miliard de euro. 

Potrivit unei estimări Realitatea Plus, firmele controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu câștigă, anual, peste un miliard de euro, atât din bugetul de stat, cât și din banii europeni alocați României prin PNRR.

Companiile omului de afaceri au șantiere pe 20 de tronsoane, ce însemnează peste 470 de kilometri de autostradă și drumuri expres.

Pentru a ajuns la o astfel de performanță, Umbrărescu a știut de-a lungul timpului să-și asigure sprijinul politic potrivit.

„Pentru cine mai ține minte, Grupul de la Golden Blitz era format din Besciu, Umbrărescu și Vulpescu, îngrășați în regimul Năstase, revopsiți de Cocoș și plantați în frapiera lui Băsescu. În 2006, Grupul de la Golden Blitz câștiga licitația de 200 de milioane de euro pentru un tronson din autostrada București-Ploiești. Firmele lui Umbrărescu nu îndeplineau condițiile, dar Băsescu a ieșit public și a cerut modificarea acestor condiții, iar afacerea s-a făcut”, a afirmat jurnalistul Doru Bușcu, de la Cațavencii.

CULISELE STATULUI PARALEL. Cum a ajuns Dorinel Umbrărescu regele asfaltului în doar 20 de ani. Averea colosală strânsă din contracte cu statul

Articolul precedentMagistrații au jupuit statul de aproximativ un miliard de euro. Pentru speciali s-a putut, pentru românii de rând nu
Articolul următorOrdonanța privind taxarea și reglementarea jocurilor de noroc a fost PUBLICATĂ – Prevederile care înspăimântă mafia păcănelelor