Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici a vorbit, joi seara, în cadrul emisiunii ”Culisele Statului Paralel”, despre criza facturilor uriașe, dar și despre scumpirile masive.

„Am un gust amar, pentru că atunci când nu știu un lucru, întreb. Am apreciat că cei de la AUR m-au chemat la o discuție în Parlament. Le-a plăcut această propunere-soluție venită din partea unui om care făcea de 30 de ani administrație. Am fost foarte onorat să văd că există o rezoluție a partidului la congres pe această soluție pe energie și gaze naturale.

Mi-aș fi dorit să văd singurul argument care să contrazică acea propunere. Astăzi, sunt mai multe surse de energie, producem undeva la 80% din ceea ce consumă România. Mulți vorbeau de unificarea companiilor de energie. Adică un mix energetic.

Faci un preț de referință, faci o medie și de acolo rezultă prețul de referință, la care tu lași o marjă de până la 30%, în care piața vine, concurează, iar mai departe, dacă acel distribuitor dorește să aplice mai mult marja de profit, până la 500% să spunem, eu taxez 300%. Acest principiu, odată aplicat la energie și gaze se poate aplica în toată economia. (…) Politicienii au anunțat o plafonare numai ca să o facă. Plafonarea nu se anunță, se face”, a precizat Eugen Teodorovici, la Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCoșmarul facturilor continuă: Românii vor plăti mai mult de la o lună la alta – Ce lipsește din Ordonanța de compensare
Articolul următorNicolae Ciucă, întâlnire cu fermierii în criza uleiului: „Vor crește suprafețele cultivate cu floarea soarelui și producția de semințe”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau