Întâlnire de seară, la Palatul Victoria. Liderii coaliției de guvernare i-au chemat la discuții pe reprezentanții producătorilor și distribuitorilor de energie din România. 

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, alături de lideri ai Coaliţiei şi de membri ai Guvernului, cu reprezentanţii furnizorilor şi distribuitorilor de energie. Cu această ocazie, au fost analizate soluţii pentru optimizarea mecanismelor de gestionare a situaţiei generate de creşterea preţurilor la energie”, a transmis, luni seară, Guvernul.  

Sursa citată a precizat că participanţii au subliniat nevoia de a găsi soluţii pentru a asigura preţurile practicate la consumatorul final la un nivel cât mai accesibil.  

”Soluţiile necesare pe termen scurt şi mediu vizează stabilitatea si funcţionalitatea pieţei, precum şi o perspectivă corectă a evoluţiei în anul 2023, în contextul noilor prevederi ale Regulamentului European 1854/6 octombrie”, a mai transmis Executivul.  

La întâlnire au participat, alături de premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, preşedintele şi vicepreşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, respectiv Zoltan Nagy-Bege.  

Din partea furnizorilor şi distribuitorilor de energie au participat reprezentanţii board-ului Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie din România (ACUE). 

Articolul precedentNorii negri încep să se abată asupra economiei noastre
Articolul următorȘoc pe piața energiei. Una dintre cele mai mari companii nu vrea să devină furnizor de ULTIMĂ INSTANȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau