Criptomonedele, investiții de refugiu? Pesemne că niciodată

Bitcoin a atins, marți, un minim de tranzacționare al sesiunii la sub 6.000 de dolari, în timp ce multe alte criptovalute, incluzând Ethereum, au scăzut, confirmând astfel faptul că tendința de scădere accentuată din în această lună nu dă semne de încetare.

Cea mai importantă monedă digitală, Bitcoin, a scăzut cu 6,2%, până la 5.887 dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat din luna iunie, înainte de a reveni parțial, pe final de sesiune nord-americană la 6.070 de dolari, adică un minus de doar 3% în sesiunea de marți.

În acelasi timp, Etereum a încasat un plonjon sensibil mai mare, de 13%, în timp ce toate, cu excepția uneia dintre cele 100 de cele mai importante criptomonede urmărite de coinmarketcap.com, au înregistrat scăderi în ultimele 24 de ore.

Tabelul dinamicilor primelor 10 cele mai importante criptomonede, sursa: coinmarketcap.com

Capitalizarea totală a monedelor virtuale, adică suma valorilor de piață ale acestora, este în prezent în zona a doar 193 de miliarde dolari, o scădere cu peste 76% față de maximul atins la începutul anului, de aproximativ 835 miliarde dolari.

„Cele mai importante criptomonede au fost, de foarte mult timp supraevaluate „, a spus Samson Mow, responsabilul cu strategia la Blockstream Corp, citat de Bloomberg. „Este greu să pui această mișcare de scădere pe un anumit factor, dar este exact opusul față de anul trecut, când banii nu conteneau să intre in piață. Acum, banii se retrag, pe măsură ce sentimentul de panică începe să-și facă simțită prezența.”

În timp ce criptomonedele au avut parte e creșteri în iulie, alimentate de speranțele că un ETF (fond de investiții care este tranzacționat pe bursă) axat pe Bitcoin ar putea atrage noi investitori, autoritățile de reglementare din S.U.A. încă nu au aprobat astfel de demersuri. Acest aspect s-a adăugat temerilor din în ce mai mari din piață că antreprenorii care au atras fonduri cripto prin ofertele inițiale de criptomonede se retrag acum din entități precum Ether, o platformă populară pentru proiectele cripto în desfășurare.

„Cea mai importantă știre de astăzi din piață astăzi este slăbiciunea imensă resimțită de Ethereum”, a declarat Timothy Tam, director executiv al CoinFi, o companie de analiză a criptomonedelor”. „Bitcoin a rezistat relativ bine în raport cu Ethereum.”

La maximul valorii Ethereum, anul trecut, moneda digitală a consemnat 32% din capitalizarea totală, la o distanță semnificativă față de cele 39 de procente deținute de Bitcoin. Dar asta a fost atunci. În prezent, Ethereum reprezintă doar aproximativ 14% din piață, în timp ce ponderea Bitcoin a crescut la 54%, în urma faptului că a scăzut sensibil mai puțin.

Ethereum a plonjat cu aproximativ 40% în această lună, în timp ce Bitcoin a scăzut cu doar 26%.

Dacă a existat cineva care să spere că Bitcoin, laolaltă cu restul monedelor virtuale, ar putea intra în categoria activelor de refugiu, s-a înșelat amarnic: între picajul recent al lirei turcești și scăderea suferită de Bitcoin, diferențele sunt infime.

Articolul precedentErdogan, apel disperat către turci: nu mai cumpărați iPhone!
Articolul următorMinivacanța de Sfânta Maria au adus tour-operatorilor de pe Litoral încasări cu 38% mai mari

Comments are closed.