Copii la mare înălțime. Tot mai multe familii de români își iau juniorii în călătoriile cu avionul

Un studiu realizat de agenția de turism Vola.ro pentru rezervările de bilete de avion făcute în intervalul 2016 și 2017 a evidențiat o creștere a călătoriilor efectuate de familii cu copii.  Mai precis, călătoriile cu infanti (copii sub 2 ani) au crescut cu 33% iar călătoriile cu copii peste 2 ani au crescut cu 35%. Destinațiile preferate sunt parcurile de distracție, stațiunile însorite situate la o distanță de zbor de maximum trei ore.

Pentru călătoria cu avionul a copiilor sub 2 ani, părinții au mai multe opțiuni. Astfel, pot opta pentru a cumpăra un loc unde sunt obligați să monteze un scaun de mașină, soluție la care se recurge în special la zborurile intercontinentale, lungi, sau pot opta pentru a ține în brațe bebelușul. Soluția din urmă are un cost minim asociat. Practic, pentru călătoria bebelușilor părinții au plătit anul trecut în medie 40 euro, preț ce presupune că părinții vor ține bebelușul în brațe, securizat cu o extensie de centură. Biletul bebelușilor are asociat dreptul de a lua un cărucior pliabil gratuit, fie în cabină, fie la cală, în funcție de politica companiei cu care se călătorește, o geantă de mână cu lucruri de necesitate pentru copii (inclusiv apă sau mâncare lichidă).

Copiii ce depășesc vârsta de 2 ani vor ocupa un loc în avion și vor plăti între 80% și 100% din biletul de avion, în funcție de politica companiei aeriene. Diferențele față de prețul biletului de avion pentru adulți sunt minime.

„Ne place să spunem că turiștii noștri cresc o dată cu noi. Dacă acum 10 ani călătoreau în city break-uri și explorau marile capitale europene, acum mare parte dintre ei călătoresc împreună cu familia și chiar cu copiii, crescând noua generație de călători. ” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro

Copiii călătoresc în principal vara și toamna

Vara este sezonul în care românii călătoresc spre destinațiile estivale apropiate, cum ar fi Turcia, Bulgaria, Grecia, zone în care ajung fie cu zboruri charter, fie cu mașina personală. Primăvara și toamna însă, optează pentru mini-vacanțe la marile parcuri de distracții europene cum ar fi Disneyland, Legoland, Kidzania, etc, sau în destinații cu climă blândă, cum este Madrid sau Barcelona. În consecință, cele mai cerute destinații pentru călătoriile cu copii sunt Paris-Disneyland, Londra-studiourile Warner Bros pentru fanii seriei Harry Potter și Kidzania, Munchen – Legoland și Barcelona – PortAventura.

Cerere în creștere se înregistrează și pentru țările nordice, în special Copenhaga unde copiii se pot distra la Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din nordul Europei dar și Stockholm, unde puteți petrece o zi întreagă în Skansen, un muzeu al satului unde copiii pot învăța despre animale și pot participa la diferite ateliere.

Deși perioada Iulie – August este cea mai scumpă pentru vacanțele alături de copii în marile capitale europene, specialiștii Vola.ro au căutat cele mai bune prețuri disponibile pentru destinații precum Paris, Londra, Valencia. Astfel, pentru o vacanță de 3 zile (două nopți) la Londra, sunt disponibile pachete de la 159 euro / persoană cu zborul și cazarea timp de două nopți incluse. La Munchen, pentru aceeași perioadă de 3 zile (2 nopți), vacanța costă 169 euro / persoană iar la Paris, cu cazare aproape de Disneyland, prețurile încep de la 209 euro / persoană.

În 2016, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 5,5 milioane de EUR şi a înregistrat un total al tranzacţiilor de peste 50 de milioane de EUR. Vola.ro este cea mai cunoscută şi mai utilizată agenţie online de turism din România, potrivit unui studiu realizat de GFK în 2016.

Articolul precedentUE dă o ”umbreluță” de 6 miliarde de euro pentru zile înnorate
Articolul următorRomânia, o forță în industria tutunului. Noi creștem producția, Europa scade

Comments are closed.