Scandalul pe majorarea pensiilor se amplifică. Fostul premier liberal Florin Câțu a declarat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că social-democrații mint când spun că majorarea nu poate fi mai mare de 10% din cauza PNRR. Reacția vine după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a catalogat drept declarație de copil o estimare anterioară a lui Câțu, potrivit căreia pensiile ar putea fi majorare chiar și cu 25%. 

„Dacă vă aduceți aminte, din primul moment când PSD a spus că trebuie să renegocieze PNRR că nu are spațiul să majoreze pensiile. Este o minciună, eu spun că există spațiu de majorare cu actualul PNRR, evident că noul context extern a provocat niște dezechilibre, în funcție de care trebuie luată o decizie, dar trebuie aruncată la gunoi această minciună că din cauza PNRR nu pot crește pensiile mai mult de 10%.

Azi rata inflației este de 16%, deci cât ar trebui să fie creșterea pensiilor pentru a o compensa?! Pe de altă parte, trebuie să ne gândim și la faptul că aceste prețuri nu au crescut de la sine, nu trebuie să facem abstracție de măsurile luate de MF in ultimele 8 luni is care au majorat efectul creșteri preșului si ale inflației,” a declarat fostul premier, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Reacția acestuia a venit după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a comentat ironic afirmația lui Florin Cîțu că pensiile pot fi mărite cu 25%. 

Marcel Ciolacu, replică pentru Florin Cîțu cu privire la majorarea PENSIILOR cu 25%: „Copiii spun lucruri trăsnite”

Articolul precedentProtestele SĂRĂCIEI continuă. Românii vor „un salariu european” și cer Guvernului MĂSURI URGENTE
Articolul următorProcurorul șef al UE, Laura Codruța Kovesi, discuții la Ministerul Finanțelor, cu ministrul Adrian Câciu și șeful ANAF