Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut semnificativ, în august, atât față de luna precedentă, cât și față de aceeași perioadă a anului trecut. În august s-au eliberat 4331 autorizaţii de construire, cu 5,3% mai mult faţă de iulie şi cu 15% mai mult faţă de luna august 2019, arată datele publicate, miercuri, de către Institutul Național de Statistică.

Din totalul autorizațiilor eliberate în august, 65,0% sunt pentru zona rurală și se evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, comparativ cu luna precedentă.

Creșterea este semnificativă și prin raportare la luna august din 2019, mai ales în contextul crizei economice provocate de pandemia COVID. În raportarea anuală, numărul autorizațiilor de construire eliberate este mai mare cu 15%, ceea mai mare pondere având-o clădirile rezidenţiale.

Cele mai multe clădiri noi se construiesc în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia, iar cele mai puține în Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia.

Pe ansamblu primelor 8 luni din 2020, numărul autorizațiilor de construire eliberate a scăzut la 26.323, cu 7,1% mai puțin decât în perioada similară din 2019. Singura regiune pe plus, față de anul trecut, este cea de Nord-Vest, potrivit datelor INS.

Articolul precedentDisney va concedia 28.000 de muncitori
Articolul următorCCR discută azi sesizarea privind impozitarea pensiilor speciale