Consiliul Concurenței a anunțat că va analiza preluarea RWE Energy SRL România, de către compania elvețiană, GET Holding, pentru a stabili dacă această achiziție nu va crea o concentrare economică prea mare, destabilizând astfel mediul concurențial.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței.

Consiliul Concurenței va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal şi va emite o decizie în termenele
prevăzute de lege.

MET Holding anunțat începutul acestui luni achiziția întregului de pachet de acțiuni al furnizorului local de energie electrică, RWE Energie SRL, companie deţinută de grupul german RWE.

MET Holding AG Elveția face parte din Grupul MET, care desfășoară afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL, precum şi producerea de
energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piața angro, pe piața cu amănuntul și trading.

MET Holding este prezent pe piața din România prin intermediul filialei sale, MET România Energy SA, care este activă pe ambele piețe concurențiale de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

RWE Energie SRL este de asemenea activă pe piețele concurențiale de furnizare de energie electrică și gaze naturale. Grupul RWE este unul dintre cei mai mari furnizori de energie din Europa, cu peste 66.000 de mii de angajați, cu 16 milioane de consumatori de energie electrică și 7 milioane de consumatori de gaze, potrivit datelor proprii.

Articolul precedentIsărescu: Creditarea se menține pe un trend descendent
Articolul următorViața pe 4 roți. Mașina devine a doua casă a românului

Comments are closed.