Concurs antreprenorial pentru liceeni. Premii: burse de peste 50.000 euro

O competiţie antreprenorială, intitulată EntrepreNation CityStart, va avea startul weekendul acesta în două orașe simultan.

“Antreprenoriatul şi intraprenoriatul câştigă tot mai mult teren printre liceenii din România, care găsesc în această alegere o doză mai mare de libertate, autonomie, responsabilizare şi posibilitatea de a genera un impact pozitiv în comunitate”, a declarat Ilinca Păun, CEO și decan al EA – The Entrepreneurship Academy, conform romaniapozitiva.ro.

Pe 17 noiembrie, elevii de liceu şi studenţii de anul I din Bucuresti și Galati vor învăța să facă un plan de business, vor participa ateliere de “Idea Generation” și „Business Plan”, după care, timp de patru luni, vor lucra în echipe, la business-ul lor.

Antreprenori cu experienţă şi studenţi care au deja un business îi vor ghida pe participanţii EntrepreNation CityStart.

În toate cele opt orașe în care se va desfășura competiția, antreprenori cu experiență vor fi alături de participanți. Împreună cu studenți ai EA – The Entrepreneurship Academy, care au deja un business și multă inspirație, îi vor ghida să genereze idei cu impact într-o competiţie în care sunt provocați să construiască idei de afaceri.

Apoi, timp de 4 luni de zile, participanţii vor intra într-un program de mentorat şi antreprenoriat susţinut de echipa EA, pentru a implementa şi testa ideile de afaceri generate în timpul competiţiei.

Câştigătorii vor primi burse de studiu şi accesul într-un program antreprenorial concentrat.

Echipele câştigătoare vor fi anunţate în luna aprilie 2019, în cadrul finalei premiate cu burse de studiu a căror valoare totală este de peste 50.000 euro.

Apoi, aceştia vor intra într-un BootCamp, un program antreprenorial concentrat de 7 zile. Fiecare câştigător va ieşi din acest program cu un plan de business viabil, pe care-l va implementa având la dispoziţie şedinţe de mentorat oferite de către studenţii și antreprenorii din rețea.

Următoarele ediții EntrepreNation CityStart sunt în Bucureşti (17 noiembrie), Galaţi (17 noiembrie), Craiova (22 noiembrie), Brașov și Timișoara (23 noiembrie), Sibiu și Cluj Napoca (24 noiembrie), Iași (8 decembrie).

Articolul precedentIndicele ROBOR la 3 luni urcă la 3,21%
Articolul următorAmCham: Securitatea energetică în pericol, investițiile private au scăzut dramatic

Comments are closed.