Concurență pe piața muncii. Vezi ce meserii se caută și câte joburi sunt la ofertă, în România vs UE

Pe fondul unui șomaj în creștere, de 4,6% în aprilie, românii aveau la dispoziție 1.023 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Spaţiul Economic European, cele mai multe în Austria, 305 locuri de muncă, însă în meserii de medie calificare – bucătar, cameristă, chelner sau hair-stylist.

Germania are 291 locuri de muncă pentru electricieni, sudori, instalatori, lăcătuși, șofer de camion, bucătari, manipulanți de mărfuri, personal servire la bar, dar și 3 locuri pentru dezvoltatori software.

Olanda oferă și ea 270 de locuri de muncă, dintre care cele mai multe sunt de sortator și împachetator bulbi de flori.

Cehia are 30 locuri de muncă dispnibile, Norvegia 25, între care măcelar/tranșator de porci, vite su miei. Ungaria caută mecanici auto și tinichigii, oferind 14 locuri de muncă.

În România erau disponibile la 30 mai 30.165 locuri de muncă, cele mai multe în București – 5.890, Prahova 3.174, Arad – 1.626, Sibiu – 1.578, Timiș – 1.521 și Cluj 1.337

Cele mai multe locuri de muncă oferite sunt pentru muncitori necalificați. Agenți de securitate, lucărtori comerciali, muncitori la demolarea clădirilor, manipulanți mărfuri, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Articolul precedentRata  şomajului  a fost de 4,6%, în aprilie, în creștere
Articolul următorCârlig pentru românii din diaspora: 35.000 de euro, gratis, pentru o afacere dechisă acasă

Comments are closed.