Statistică șocantă în urma controalelor făcute în trafic de specialiștii de la Registrul Auto și Poliția Rutieră pe șosele din România. Mai mult de 3 sferturi dintre autoturismele oprite aveau defecțiuni majore sau periculoase. Chiar dacă acest lucru nu reflectă starea generală a parcului auto, ponderea mare a defecțiunilor majore constatate este îngrijorătoare. 
„În weekend, alături de polițiștii rutieri din București, am făcut verificări în trafic, iar 77% dintre autovehiculele inspectate aveau defecțiuni majore și/sau periculoase: elemente de caroserie prinse cu “șoricei” din plastic, modificări care pot pune în pericol siguranța pietonilor sau lipsa anumitor componente ale sistemului de amortizare a zgomotului.
Jumătate dintre autovehiculele verificate prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante chimice și fonice, iar trei au fost încadrate în categoria pericol „iminent de accident”.
Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea tehnică generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta neconformități.
Certificatul de înmatriculare reținut pentru deficiențe tehnice poate fi recuperat în urma reinspectării autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului în trafic. Demersul este posibil doar în reprezențele Registrului Auto Român,” a transmis instituția.
Articolul precedentROBOR a trecut pragul psihologic de 5%. Ratele imobiliare s-au majorat cu sute de lei
Articolul următorALERTĂ PE ȘOSELE 500.000 de șoferi rămân fără polițe RCA la City Insurance