Guvernul a aprobat, joi, ordonanța prin care a modificat actul cu numărul 69 din 2019. Este vorba de documentul care reglementează măsurile sociale acordate de stat persoanelor disponibilizate.

Aproape 1500 de angajați ai CEH vor rămâne fără loc de muncă. Administrația a așteptat ca ordonanța de urgență să fie aprobată pentru a putea trimite angajații în preaviz.

„Am aprobat o ordonanţă de urgență a guvernului prin care modificăm Ordonanța 69/2019. Este vorba de categoriile de persoane disponibilizate – vorbim de cele din Valea Jiului sau din zona minieră – care să beneficieze de măsuri de protecție socială, din cadrul operatorilor economici care sunt afectați de politica de decarbonare a Uniunii Europene întrucât utilizează combustibili fosili, precum și persoanele care urmează a fi disponibilizate din cadrul exploatărilor miniere de uraniu neperformante din cadrul Companiei Naționale a Uraniului SA. Este un program pe care l-am prezentat deja, care se derulează până în 2030, și prin acest act normativ începem și alocăm sumele respective pentru persoanele disponibilizate”, a spus premierul Florin Câțu.

Actul aprobat de Guvern reglementează venitul de completare acordat angajaților disponibilizați. În cazul CEH, în funcție de vechime, venitul de completare se acordă între 24 și 48 de luni.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentGuvernul și-a impus punctul de vedere, alocația pentru copii nu se mai majorează anul acesta
Articolul următorUE verifică banii cheltuiți de România în Deltă – ancheta vizează peste 1 miliard de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau