Organizația Mondială a Sănătății a convenit înființarea unui plan pentru acordarea de compensații fără recunoașterea vinovăției în cazul efectelor secundare majore provocate de vaccinurile împotriva Covid-19 în 92 de țări sărace care vor primi vaccinuri în cadrul programului COVAX, eliminând un motiv mare de îngrijorare în rândul guvernelor beneficiare.

Programul, despre care OMS afirma ca este primul si singurul mecanism de compensare la nivel international in cazul daunelor provocate de vaccinuri, va oferi persoanelor eligibile „un proces rapid, corect, solid si transparent”, a anuntat OMS intr-un comunicat.

Planul convenit de OMS, discutat pe parcursul mai multor luni, are rolul sa acopere efectele secundare majore provocate de orice vaccin distribuit prin intermediul COVAX pana pe 30 iunie 2022, unui grup de 92 de tari sarace, majoritatea din Africa si Asia de Sus-Est, scrie ziare.com.

Programul va fi finantat initial de donatori, sub forma unui cost suplimentar pentru toate dozele de vaccinuri distribuite prin intermediul COVAX.

Articolul precedentDetalii exclusive. Ce i-a făcut pe minerii din Valea Jiului să renunțe la protest
Articolul următorAnaliză CFA Romania: Încrederea în economia românească, în creștere