Ministrul Energiei – Virgil Popescu a anunțat, luni seara, că Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru stabilirea schemei de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022.

„Am aprobat OUG cu privire la compensarea preţului la energie electrică şi gaze naturale. Vorbim despre o compensare de 5,2 milioane de gospodării la energie electrică, aproximativ 13 milioane de români şi de 2,2 milioane de gospodării conectate la reţeaua de gaze, aproximativ peste 65 la sută din totalul populaţiei.

Mecanismul va fi unul foarte simplu. Oamenii nu trebuie să facă absolut nimic, doar trebuie să urmărească să se încadreze în tranşele de consum. Pentru energia electrică vorbim despre un consum mediu lunar între 30 şi 200 de kilowaţi.

150 de lei preţul de referinţă al gazului. Este cel mai mic preţ. Vom compensa 25% din valoarea gazului”, a declarat, luni seară, la finalul şedinţei de Guvern, Virgil Popescu.

Impactul financiar total asupra bugetul de stat este de 1,3 miliarde de lei, cea mai mare parte a sumei fiind pentru compensarea facturilor de gaze naturale.

Articolul precedentComisia Europeană a aprobat un sprijin de peste 55 de milioane de euro pentru categoriile defavorizate
Articolul următorGuvernul a majorat salariul minim