Comisia Europeană a aprobat, luni, acordarea unor resurse suplimentare în valoare de 56 milioane de euro pentru categorii defavorizate. Banii vor alimenta programe prin care se acordă mese calde sau materiale școlare pentru copii din familii sărace, printre altele.

Comisia a acordat 2 miliarde EUR Italiei, Spaniei, Luxemburgului și României ca urmare a modificării unor programe operaționale.

În România se vor investi 56 milioane EUR pentru a se oferi sprijin material grupurilor defavorizate, cum ar fi mese calde, asistență acordată copiilor defavorizați sub formă de materiale școlare, iar mamelor defavorizate sub formă de pachete esențiale pentru nou-născuți.

În Italia, programul operațional național „Guvernanță și capacitate instituțională” va primi un total de 1,2 miliarde euro, din care mai mult de jumătate vor fi direcționate către achiziționarea a 68 de milioane de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului.

În Spania, „Comunidad Valenciana” va primi resurse suplimentare în valoare de 690 milioane euro pentru a furniza, printre altele, capital circulant celor mai afectate întreprinderi mici și mijlocii și pentru a consolida serviciile de sănătate, serviciile sociale și investițiile în infrastructura de bază pentru cetățeni, inclusiv în sectoarele sănătății și educației.

Luxemburgul va primi 69 de milioane EUR pentru a sprijini testarea la scară largă a coronavirusului și achiziționarea de vaccinuri, precum și pentru a face investiții în durabilitate, cum ar fi electrificarea rețelei naționale de autobuze.

REACT-EU face parte din NextGenerationEU.

Articolul precedentRomânia, printre ţările cu cea mai mare rată a inflaţiei din UE
Articolul următorCompensarea facturilor la energie și gaze, ADOPTATĂ de Guvern – Anunțul ministrului Virgil Popescu